Med världen i brevlådan - Vykort berättar
av Jan A. Rune


"Med världen i brevlådan - Vykort berättar" är en underbar bok i A4-format som utkom den 1 augusti 2008. Boken är helt i färg och innehåller hela 160 sidor med totalt 370 intressanta vykortsbilder. Varje bild har dessutom en intressant bildtext med historik kring motivet! Detta är Jan A. Runes andra bok med gamla vykort, den tidigare hette "Trafiknostalgi - Vykort berättar" och utkom 2003. Den är sedan länge slutsåld hos förlaget och hittas numera bara i antikvariat.

Trevlig och intressant
"Med världen i brevlådan" är en oerhört trevlig och intressant bok där Jan A. Rune tar läsaren med på en fiktiv resa jorden runt i början av föregående sekel. Nästan samtliga av de 370 vykorten kommer från hans egen samling, men han har även lånat in några extra intressanta motiv från andra samlare, t ex ett kort avsänt från Titanic. Samtliga vykort i boken är mycket väl valda och visar i första hand intressanta motiv, men många kort innehåller även intressanta eller roliga meddelanden som också återges i boken. Huvudvikten i boken ligger inom området teknikhistoria så det är många vykort på flygplan, fartyg, tåg, spårvagnar och bilar. Det är dock långt ifrån bara den typen av vykort, utan många kort är av rent kulturhistoriskt intresse.

Liksom i sin föregående bok har Jan A. Rune gjort en liten uppdelning av boken i olika avsnitt:
Förord Landet de lämnade Utresa Gräns Från världens alla hörn Militär Krig Fred Tragik Kuriosa Människor Erotik Skämt Reklam Filateli Kändisar

Boken är utgiven av Trafik-Nostalgiska förlaget och tryckt hos Modintryckoffset AB i Stockholm.

Köp boken!
Jag tycker att "Med världen i brevlådan - Vykort berättar" är en mycket välskriven och oerhört intressant bok! Bildvalet är fantastiskt bra och bildtexterna är både långa, intressanta och informativa! Det som jag tycker gör det extra intressant är att även den skrivna texten på skrivsidan av vykortet redovisas för många av korten i boken! Det är ju faktiskt så ibland att det som skrivs t o m kan vara intressantare än själva motivet! Jag gillar också att formatet på boken är A4, vilket gör att det går lätt att anpassa storlekarna på vykorten så att det går att få in mellan fyra och sex vykort på varje uppslag. Dessutom är tryckkvalitén på boken mycket hög och alla bilder är mycket skarpt återgivna.

Så jag tycker alla vykortssamlare ska skaffa denna bok! Dessutom är boken oerhört billig och jag skulle inte bli förvånad om även denna bok kommer att ta slut ganska snabbt hos förlaget. Boken kostar faktiskt bara 180 kronor hos Bokus och 181 kronor hos Adlibris. Fantastiskt billigt med tanke på att boken är helt i färg och innehåller hela 160 A4-sidor (väger över ett kilo)! Med tanke på att julen närmar sig kan boken också rekommenderas som en lämplig julklapp till vykortssamlare eller andra historiskt intresserade.

Nedan kommer en direktlänk till "Med världen i brevlådan - vykort berättar" för dig som är intresserad av att läsa mer om boken eller köpa den hos Bokus eller Adlibris.

Bokus - Kostnad 180 kronor. Porto hos Bokus gratis om man kan vänta tre dagar på leverans. Efterskottsbetalning mot faktura 14 dagar. För snabbare leverans tillkommer porto 19 kronor. Mer info här.

Adlibris - Kostnad 181 kronor. Porto är gratis om man kan vänta tre dagar på leverans. Efterskottsbetalning mot faktura 20 dagar. För leverans nästa dag tillkommer porto 19 kronor. Mer info här.


Lars-Olov Stenborg
 

Google

Direkt till vykortsauktionerna på

Tillbaka till   

 

 

 

Hit Counter